הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה במחוז צפון החליטה ב-15 באוקטובר 2007 בהתנגדויות שהגיש מרכז עדאלה באוגוסט 2006, בשמם של 16 חקלאים ערבים מאזור שפרעם, לתוכניות מתאר ג/13449 "מתחם יער קרית אתא". החקלאים טענו כי התוכנית פוגעת בקרקעותיהם, הנמצאות בשטח התוכנית. ההחלטה באה בעקבות הדיון שנערך ב- 4 בספטמבר 2007 בו התחייבה קק"ל "להוציא משטחה את כל הקרקעות הפרטיות שאינן כלולות בתוכנית תמ"א 22 להתוויית דרכי יער; במידה ושטחים הנמצאים בבעלות פרטית נכללים בתוכנית מתאר ארצית כשטחי יער, על תוכנית מפורטת להתייחס לנושא קניין ולשחרר את השטחים שאינם נדרשים להתוויית דרכי יער מהגבלות של תוכנית מתאר ארצית באמצעות יעוד השטח לשטח חקלאי; במידה ומדובר בשטחים הנמצאים בבעלות מעורבת וחלקם בבעלות המדינה, רק החלק היחסי הנמצא בבעלות המדינה ובעל ערך נופי סביבתי גבוה ייכלל בשטחי התוכנית בסימון של יער".
ההתנגדויות לתוכנית זו, שהוגשו באמצעות עו"ד סוהאד בשארה ומתכננת הערים והאזורים הנאא חמדאן מעדאלה, מתייחסות, כאמור, לתוכנית ג/13449 המשתרעת על שטח של כ-8,148 דונם. תוכנית זו, שאותה יזמה קרן קיימת לישראל, מייעדת, בין היתר, שטחים נרחבים באזור נחל ציפורי והאזורים הסמוכים אליו, הידועים כ"מתחם יער קרית אתא", לאזורי "יער נטע אדם קיים" וליערות לטיפוח ושימור.
החלקות שבבעלות החקלאים אינן מיוערות ואין בהן יער טבעי לשימור או לטיפוח. על כן, טענו המתנגדים, כי אין כל בסיס לייעוד חלקותיהם ל"יער נטע אדם קיים" או ליער טבעי לטיפוח או לשימור כפי שמוצע בתוכנית. כן טענו כי לא קיימת כל זיקה בין המצב הקיים בשטח חלקותיהם לבין מטרות התוכניות המוצהרות. החקלאות בשטח התוכנית, אשר קיימת כבר מאות שנים, מהווה חלק עיקרי ובלתי נפרד מהערך הנופי והתיירותי באזור התוכנית. על כן יש לשאוף לשמרה ולמנוע כל פגיעה בה בכל תוכנית מתאר באזור.
בנוסף נטען, כי התוכניות אף מנוגדת לתמ"א 22, שכן היא חורגת מגבולות שסומנו על-פיה כאזורים ליער וייעור. בכתב ההתנגדות דרש עדאלה מהוועדה המחוזית להורות על ביטול התוכניות ועל ביצוע סקר סביבתי תוך כדי בדיקת נתוני השטח ושימושיו ולקבל החלטות סבירות וענייניות בנושא.
מסמכים משפטיים
מכתב ההתנגדויות
החלטת הוועדה לתכנון ובנייה