בתשובה לפניית עדאלה בעניין החלטת מועצת מקרקעי ישראל מס' 1111, שלפיה "מינהל מקרקעי ישראל לא יקנה זכויות במקרקעין לזר ולא יסכים להעברת זכויות במקרקעין לזר, לרבות בדרך של העברה בירושה או מתנה, אלא באישור יושב ראש מועצת מקרקעי ישראל על פי המלצת ועדת המשנה", טענה היועצת המשפטית של המינהל, כי "עניינה של ההחלטה הוא ביצירת מנגנון פיקוח, בדרך של קביעת הצורך בקבלת אישור מוקדם, בדרך כלל של יו"ר מועצת מקרקעי ישראל, אשר הינו תנאי להעברת זכויות לזרים".
עו"ד סוהאד בשארה מעדאלה פנתה לפני כחודשיים למינהל מקרקעי ישראל וליועץ המשפטי לממשלה, בדרישה לבטל החלטה זו ולהימנע מהטלת מגבלות בלתי מוצדקות ובלתי חוקתיות על זכות הקניין של אזרחי המדינה הערבים. עו"ד בשארה טענה בפנייה, כי המשמעות המעשית של ההחלטה היא, שאזרחי המדינה הערבים לא יוכלו להוריש את זכויותיהם בקרקעות שבניהול מינהל מקרקעי ישראל לבני משפחותיהם הנמצאים בחו"ל שאינם מחזיקים באזרחות ישראלית, ואף לא לרכוש קרקע במשותף עם בני זוגם שהם תושבי השטחים הכבושים, הממתינים שנים ארוכות לקבלת מעמד של תושבות או אזרחות בישראל, בשל תחולתו של חוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), התשס"ג-2003 עליהם. "זוהי הגבלה אשר תחול בעיקר על האוכלוסייה הערבית במדינה, שכן בני משפחתו של אזרח יהודי, לרוב יהיו זכאים לאשרת עולה או לתעודת עולה על פי חוק השבות", נטען בפנייה.
עוד נאמר בפנייה, כי ההחלטה מפלה לרעה את אזרחי המדינה הערבים על רקע לאום, פוגעת קשות בזכות לקניין ומנוגדת לעקרון השוויון. בתשובתו סירב מינהל מקרקעי ישראל לבטל את ההחלטה, וטען כי מדיניות זו היא "סבירה ומידתית".
מסמכים רלוונטיים: