ביום 5 במאי 2005, המליצה ועדת המועצה הכלכלית חברתית לארגונים הלא ממשלתיים באו"ם להעניק למרכז עדאלה מעמד מייעץ במועצה הכלכלית-חברתית של האו"ם (ECOSOC).
מעמד זה ניתן על ידי המועצה הכלכלית-חברתית בהמלצת הועדה לארגונים הלא ממשלתיים, המורכבת מנציגי 19 מדינות החברות באו"ם. בנוסף לעדאלה המליצה הוועדה על הענקת המעמד ל-27 ארגונים נוספים ממדינות שונות ובכלל זה ל ארגון זכויות האישה הפלסטינית בירושלים - המרכז לסיוע ולייעוץ משפטי לאישה (WCLAC).
יש לציין, כי ארגונים לא ממשלתיים הזוכים למעמד מייעץ במועצה הכלכלית-חברתית ((ECOSOC זכאים להשתתף בדיונים של המועצה הכלכלית-חברתית; בכנסים בין-לאומיים שהאו"ם מארגן ובדיוניהם של גופים משנה של האו"ם, ובכלל זה לשאת דברים ולהגיש מסמכי עמדה.
ד"ר מרואן דווירי, יו"ר הנהלת עדאלה, אמר בתגובה, כי "הזכייה במעמד מייעץ באו"ם היא אבן דרך חשובה בקידום הפעילויות של עדאלה במישור הבינלאומי. המעמד המייעץ יאפשר לעדאלה להגביר את פעילותה לחיוב ישראל לקיים את התחייבויותיה לפי האמנות הבינלאומיות בדבר זכויות האדם".
ע"פ הכללים הבינלאומיים של האו"ם, "הועדה לארגונים הלא ממשלתיים משתמשת בקריטריונים שונים למתן המלצה על הענקת מעמד מייעץ במועצה הכלכלית-חברתית כמו המנדט של הארגון, מערך הפיקוח הפנימי וניהול העניינים הפיננסיים של הארגון". כמו כן, "מעמד מייעץ מיוחד מיועד לארגונים מהתחומים שהמועצה הכלכלית-חברתית פעילה בהם".
המועצה הכלכלית-חברתית, לפי האו"ם, הינה "הפורום המרכזי לדיון בסוגיות הכלכליות והחברתיות הבינלאומיות, ולניסוח המלצות בעניין מדיניות אשר מופנות למדינות החברות ולארגון האו"ם". המועצה פועלת, בין השאר, "לעידוד כיבוד זכויות האדם וחירויות היסוד על ידי מדינות העולם".