עדאלה: "ההחלטה של הוועדה מנעה הפרה נרחבת של זכות הקניין של החקלאים הערבים ושמרה על מקור הפרנסה העיקרי שלהם. היא גם הסירה את כל המגבלות על שימוש באדמות שהוצעו בתוכנית".
ב-8 במארס 2007 הגיעה לידי ארגון עדאלה החלטתה של תת הוועדה להתנגדויות בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה – מחוז חיפה, שהתקבלה ב-20 בפברואר 2007, "... לקבל את ההתנגדות של עדאלה" לתוכניות מתאר שנועדו להפוך שטחים נרחבים שמעבדים חקלאים ערבים באזור ואדי אלמלאק (נחל ציפורי) ליער, שייקרא "יער קרית אתא". הוועדה החליטה כי "התוכנית תתוקן באופן כזה, שהיא לא תכלול חלקות אדמה בבעלות פרטית".
קרן קיימת לישראל, שיזמה את התוכניות, הכריזה בדיון בהתנגדות של עדאלה שהתקיים ב-20 בפברואר, כי היא תוציא מהתוכנית את כל האדמות הפרטיות שנכללו בהצעה המקורית. התוכניות משתרעות על שטח של 12,182 דונם וכוללות רצועות קרקע המעובדות על ידי חקלאים ערבים זה כמה עשורים, עוד מהתקופה שקדמה להקמת מדינת ישראל. באוגוסט 2006 הגיש עדאלה שתי התנגדויות לתוכניות – תוכנית ג/13449 ותוכנית חפאג/1273 – בשמם של 19 חקלאים ערבים. ההתנגדויות הוגשו לוועדה המחוזית לתכנון ובנייה – מחוז חיפה. עדאלה עדיין ממתין להחלטה של הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה – מחוז הצפון.
בהתנגדויות טענו עו"ד סוהאד בשארה ומתכננת נערים הנא חמדאן מעדאלה, כי קרקעות אלו משמשות מקור פרנסה עיקרי לחקלאים זה שנים רבות. לכן ייעוד חלק מהשטחים המעובדים ליערות, כפי שמוצע בתוכניות, יש בו כדי לפגוע קשות בזכות הקניין ובחופש העיסוק שלהם.
עדאלה הוסיף וטען כי החלקות שבבעלות החקלאים אינן מיוערות ואין בהן יער טבעי לשימור או לטיפוח. על כן, אין כל בסיס לייעוד חלק מהחלקות ל"יער נטע אדם קיים" או ליער טבעי לטיפוח או לשימור כפי שמוצע על ידי התוכנית, וכן לא קיימת כל זיקה בין המצב הקיים בשטח חלקותיהם של החקלאים לבין היעדים המוצהרים של התוכניות.
עדאלה הדגיש כי השטחים החקלאיים באזור הנכלל בתוכניות הם חלק בלתי נפרד וחיוני מהנוף הטבעי ומהערך התיירותי של האזור, ולכן אסור לפגוע בהם. בנוסף, תוכניות אלה פוגעות בתוכנית המתאר הארצית תמ"א 22, שכן הן חורגות מגבולות אשר סומנו על-פיה כאזורים ליער וייעור.
עדאלה דרש שהוועדות יערכו בחינה יסודית של העובדות באזור ויורו על ביטול התוכנית.