בעתירה שהגיש לבג"ץ ב-1 ביוני 2006 דרש עדאלה לבטל את מינויו של תנ"צ בנצי סאו לתפקיד ראש המטה המבצעי של השר לביטחון פנים. סאו מונה לתפקיד ב-28 במאי 2006. עד אז היה ראש מטה משמר הגבול במשטרה. בעתירה נטען כי מינוי זה מהווה קידום בתפקידו של סאו, בניגוד לדין. את העתירה, המופנית נגד השר לביטחון פנים אבי דיכטר, הגיש עו"ד מרואן דלאל מעדאלה בשם ועד משפחות הרוגי אוקטובר 2000.
סאו היה מפקד מג"ב צפון בעת אירועי אוקטובר 2000. ועדת אור מצאה כי הוא היה שותף להפעלת הצלפים באזור אום אל-פחם ב-2 באוקטובר 2000. הוועדה קבעה גם כי הוא פיקד על כוח משטרה שפעל בניגוד לדין ובניגוד להנחיות המשטרה יום קודם לכן, ב-1 באוקטובר 2000. כוח זה ירה לעבר מפגינים בצורה נרחבת. כתוצאה מהפעלת הצלפים נהרג אדם אחד (מוסלח אבו ג'ראד) ונפצעו אחרים. כתוצאה מהפעילות בפיקודו של סאו ב-1 באוקטובר נהרגו שני אזרחים (אחמד ג'בארין ומוחמד ג'בארין). בעקבות ממצאים אלה המליצה ועדת אור המליצה כי סאו לא יקודם בדרגתו ובתפקידו למשך ארבע שנים מיום פרסום הדו"ח (1.9.2003). ב-14 בספטמבר 2003 אימצה הממשלה המלצה זאת במפורש (החלטה מספר 772).
ראש המטה המבצעי של השר לביטחון פנים הוא תפקיד בכיר ביותר. בעתירה נטען כי תפקיד זה מקרב את נושאו "עד לכדי מרחק של לחישה מאוזנו של השר לביטחון פנים". ממלא תפקיד זה ממליץ לשר לביטחון פנים על דרכי פעילות אפשריות ומקשר בינו לבין הדרג המבצעי של המשטרה. ראש המטה המבצעי של השר לביטחון פנים יכול אף להמליץ לשר על דרכי פעולה שונות מאלו שנוקט המפכ"ל, אף על פי שהוא פקוד של האחרון. ראש המטה גם משתתף בישיבות הקבינט הביטחוני של הממשלה, שדן בנושאי ביטחון החורגים מאלה הנוגעים למשטרה בלבד.
בעתירה נטען כי מינויו של סאו לראש המטה המבצעי של השר לביטחון פנים מנוגד לדין, משלושה טעמים: 1. המינוי המקדם סותר במפורש את המלצת ועדת אור; 2. המינוי מנוגד להחלטת הממשלה מ-14 בספטמבר 2003; 3. קידומו של סאו מנוגד לדין שקבע בג"ץ בעניין, בעיקר הדין הנוגע לחובה למנות אנשים בשירות הציבורי אשר לא יפגמו באמון הציבור ברשות, שאיננה אלא נאמן הציבור.
בג"ץ 4584/06 ועד משפחות הרוגי אוקטובר 2000 נ' אבי דיכטר, השר לביטחון פנים