ארגון עדאלה ועמותת במקום ביקשו ממשרד הפנים לכלול את השכונה המערבית של הכפר ואדי סלאמה בתוך גבולות הפיתוח של הכפר. הבקשה הוגשה ב-21 ביולי לממונה על מחוז צפון במשרד הפנים, הרצל גדז', על ידי עו"ד סוהאד בשארה ומתכננת הערים והאזורים הנא חמדאן מעדאלה ומתכננת הערים והאזורים נילי ברוך מעמותת במקום.
לפנייה, העוסקת בהכנת תוכנית להרחבת תוכנית המתאר של ואדי סלאמה באופן שהשכונה המערבית תיכלל בגבולות הפיתוח של הכפר, צורפה חוות דעת תכנונית מטעם ארגון במקום. חוות הדעת מתארת את המצב הקיים בשכונה, זיקתה לוואדי סלאמה, הרקע התכנוני של הכפר והשיקולים התכנוניים העומדים מאחורי הבקשה לצרף את השכונה לכפר. כן נכללה בבקשה סקיצה רעיונית לצעד המבוקש.
ואדי סלאמה ממוקם ליד נחל צלמון ושייך למועצה האזורית משגב. בכפר מתגוררים כ-3,000 תושבים ב-11 שכונות. השכונה המערבית, הידועה גם בשם אל-מל, היא אחת השכונות הוותיקות בכפר. לשכונה, שבה 150 תושבים, זיקה גיאוגרפית, חברתית, תכנונית ותפקודית מובהקת לכפר. תושביה רואים בוואדי סלאמה את מרכז חייהם בתחומי החברה, הבריאות, החינוך, הרווחה, הדת, המסחר והתעסוקה. למרות זאת, השכונה המערבית הושארה מאז ומתמיד מחוץ לגבולות תוכנית המתאר המאושרת של הכפר.
הארגונים טענו בפנייתם כי מסיבה זו נמנע פיתוחה של השכונה ותושביה אינם יכולים להתחבר באופן מוסדר לתשתיות כמו מים או חשמל. התושבים מתקשים לשפץ בתים קיימים או לבנות דירות חדשות למגורים, בהתאם לצרכיהם הדמוגרפיים.
בעת הכנת תוכנית מתאר מחוזית (תמ"מ 9/2) הוקמה ועדה כדי להחליט על הטיפול בכפרים הלא מוכרים במחוז הצפון. הוועדה, שבה היו חברים נציגי משרד הפנים, מינהל מקרקעי ישראל, הסוכנות היהודית ומערכת הביטחון, קבעה כי יש לצרף את השכונה ליישוב מוכר קרוב, דהיינו לוואדי סלאמה. החלטה זו טרם מומשה.
עדאלה ובמקום טענו גם שהמצב התכנוני הקיים פוגע קשות בזכותם החוקתית של תושבי השכונה למגורים, בזכותם לקניין, בזכותם לתנאי מחיה סבירים ובזכותם להתפתח. יתרה מזו, השארת השכונה מחוץ לגבולות תוכנית המתאר פוגעת קשות בעקרון השוויון ומפלה לרעה את תושביה. השכונה המערבית, למרות היותה אחת הוותיקות בוואדי סלאמה, למרות קרבתה הגיאוגרפית לכפר ואף שמאפייניה דומים במהותם לאלה של שאר השכונות שנכללו בשטח תוכנית המתאר הקיימת, נותרה כשכונה יחידה שאינה נכללת בתוכנית ללא כל סיבה עניינית.