ביום חמישי 8.7.2004 דן בג"ץ בעתירה שהגיש ארגון עדאלה נגד משרד הבריאות ומשרד האוצר, בדרישה להורות על הקצאת התקנים הדרושים לרופאים ולאחיות, על מנת להפעיל שתי תחנות לבריאות המשפחה, אחת בכפר לקייה והשנייה בכפר חורה שבנגב.
העתירה הוגשה בסוף חודש ינואר השנה, באמצעות עו"ד מרואן דלאל מארגון עדאלה, בשם הארגון ובשמם של שמונה תושבים משני הכפרים, עמותת רופאים לזכויות אדם, מועצה מקומית לקייה ואגודת הגליל. יצוין, כי שתי התחנות לבריאות המשפחה הוקמו בכפרים חורה ולקייה במימון מפעל הפיס, לאחר אישור משרד הבריאות על כך. לאחר הקמתן נמנע משרד הבריאות מהפעלתן מחמת העדר התקנים הדרושים לרופאים ולאחיות. בעתירה נטען, כי ההחלטה שלא להפעיל תחנה נוספת של בריאות המשפחה ביישוב לקייה ובישוב חורה, על אף הצורך הדחוף בכך, הינה החלטה לא חוקית, ופוגעת בזכויות חוקתיות לרבות הזכות לחיים, לבריאות, לכבוד ולפרטיות. שכן, אי פתיחת התחנות לבריאות בשני היישובים מסכנת את חיי הפעוטות ואמהותיהם, הזקוקים לשירות הרפואי.
עוד נטען, כי שתי התחנות הפעילות לבריאות המשפחה, אשר נמצאות בחורה ולקייה, אינן מספקות שירות ראוי ועל פי דין למטופלים בהן, מפני שבמרפאות שוררת צפיפות רבה, הפוגעת באיכות השירות המסופק לנשים ולפעוטות. העותרים הגישו תצהירים של אמהות המפרטים קשיים אלה.
בתשובת פרקליטות המדינה לבג"ץ מיום 19.4.2004 נטען, כי "משרד הבריאות מכיר במצוקת כוח האדם בישובים אלה, ולכן החליט לנייד שלושה תקנים של אחיות וחצי תקן של רופא ממחוזות אחרים למחוז הדרום [...] תוספת התקנים תחולק בין שני הישובים בהתאם לצרכים המקצועיים והמנהליים בכל יישוב". עוד הוסיפה פרקליטות המדינה, כי "תוספת תקנים זו תאפשר פתיחת תחנה נוספת של בריאות המשפחה בכל אחד משני היישובים". עם זאת טענה פרקליטות המדינה כי "איוש המשרות כפוף לאישורה של ועדת חריגים, ומשרד האוצר התחייב לדאוג כי אישור ועדת החריגים יינתן מיד לכשתוגש הבקשה לוועדה".
ביום 1.6.2004 הגיש ארגון עדאלה תגובה לבג"ץ ובה נטען, כי הקצאת חצי תקן של משרת רופא, לא זו בלבד שאינה מספיקה בכדי לענות על הצרכים הבריאותיים החיוניים הקיימים בשני היישובים, אלא שהקצאה זו אינה עומדת בקריטריונים שקבע משרד הבריאות, שלפיהם יקצה משרד הבריאות משרת רופא נשים לכל 800 נשים הרות ומשרת רופא ילדים לכל 1000 ילדים רשומים בתחנה עד גיל 14 שנה. יתר על כן, בדיון בבית המשפט מיום 8.7.2004 הדגיש עו"ד דלאל, כי משרד הבריאות לא פירט כיצד יכול חצי תקן של רופא לממש את הפעלת שתי התחנות לבריאות המשפחה.
בסוף הדיון קבע בג"ץ בפסק הדין, כי "העותרים באו על סיפוקם על- פי הסעד שנתבקש בעתירה". בג"ץ חייב את משרד הבריאות ומשרד האוצר בהוצאות העותרים בסכום של 5000 ₪. עוד ציין בית המשפט כי ב"כ העותרים "... שמר על זכותו לשוב ולפנות לבית-המשפט במידת הצורך, אם לא יהיה בעצם פתיחת התחנות הנוספות המטפלות בבריאות המשפחה כדי להעניק שירות נאות לתושבים."
החלטת בג"ץ