בית המשפט העליון דחה ביום רביעי, 30 בינואר 2008, עתירה שהוגשה על ידי עשרה ארגוני זכויות אדם, נגד הקיצוץ באספקת החשמל והדלק לעזה. העותרים טענו שקיצוץ הדלק והחשמל הוא צעד של ענישה קולקטיבית נגד אזרחים חפים מפשע המנוגד למשפט הבינלאומי, האוסר על פגיעה מכוונת באזרחים.
בעתירה נטען, שלא ניתן לקצץ באספקת החשמל בעזה בלי לפגוע בבתי חולים, במשאבות מים ובצרכים הומניטריים בסיסיים אחרים, בין היתר משום שהמחסור בחשמל יחייב ניתוק קווים ראשיים המספקים חשמל לבתי חולים ולמתקנים אחרים. הקיצוץ בדלק שכפתה ישראל על הרצועה חייב את תחנת הכוח בעזה להפחית את ייצור החשמל, ובכך שובש תפקודן של מערכות חיים אזרחיות חיוניות.
פסק הדין מאפשר למערכת הביטחון להמשיך בתוכניתה ולהפחית בתאריך 7.2.2008 את כמות החשמל שנמכר לרצועת עזה על ידי חברת החשמל הישראלית – למרות שכבר עתה סובלת רצועת עזה ממחסור של כ-20% בכמות החשמל. מצב זה מחייב ייזום הפסקות חשמל, שפגיעתן בבתי חולים ובמתקנים חיוניים נוספים מתועדת בפירוט רב על ידי העותרים ועל ידי ארגונים בינלאומיים. העותרים גם הגישו לבית המשפט מסמכים רבים המוכיחים כי הקיצוץ בחשמל ובסולר התעשייתי יגרום בהכרח להפסקות חשמל נוספות, שיעמיקו את הפגיעה בצרכים הומניטריים ברצועה.
בדיון האחרון שנערך ביום ראשון, 27.1.2008, הצבא מנע ממצהירים מטעם העותרים להגיע לדיון, והפר בכך התחייבות שהוא עצמו נתן לבית המשפט העליון יומיים קודם לכן. בד בבד, מחלקת בג"צים העידה בפני בית המשפט את ראש מינהלת התיאום והקישור לרצועת עזה, בלי שהוגש מטעמו תצהיר כנדרש, והוא טען שהקיצוצים לא פוגעים בצרכים הומניטריים ברצועה..
עו"ד שרי בשי, מנכ"ל עמותת "גישה": "זו החלטה חסרת תקדים, המאשרת נקיטת צעדי ענישה קולקטיבית בצורתם הבוטה ביותר. פסק הדין נשען על הנחות חסרות בסיס של מערכת הביטחון והתעלמות מוחלטת מהראיות הברורות שהוצגו לבית המשפט, בדבר הפגיעה החמורה במצב ההומניטרי ברצועת עזה, שנוצר בשל ההחלטה לקצץ בדלק ובחשמל".
עו"ד חסן ג'אברין, מנכ"ל "עדאלה": "לפי פסק הדין מותר לפגוע בפלסטינים ולגרום משבר הומניטרי למען קידום מטרות פוליטיות, דבר המהווה פשע מלחמה לפי המשפט הפלילי הבינלאומי".