בית משפט השלום בנצרת החליט ב-22 בדצמבר 2005 שלא להרשיע את מוסא דיאב ואשרף קורטאם, שעבדו כעוזרים פרלמנטריים של יו"ר בל"ד ח"כ עזמי בשארה, אשר הואשמו בסיוע לאזרחים ערבים לצאת לסוריה. בית המשפט הטיל עליהם עונש סמלי של 300-200 שעות עבודה לתועלת הציבור.
בית המשפט קבע בהחלטתו, כי בין שאר הדברים עומדת לזכות הנאשמים "העובדה שמעשיהם נועדו לשרת מטרה הומניטרית ממדרגה ראשונה, הלוא היא מתן אפשרות לאותם קשישים שנסעו לפגוש את קרובי משפחתם שעזבו [את ישראל] בשנת 1948 וכן את העובדה כי מעשי הנאשמים לא גרמו, למעשה, לכל פגיעה במדינה או בביטחונה, כשהדבר נותר בגדר סיכון פוטנציאלי גרידא".
החלטת בית המשפט ניתנה ארבע שנים אחרי הגשת כתב האישום נגד ח"כ בשארה ושני עוזריו הפרלמנטריים, בגין סיוע לאזרחים ערבים להיכנס לסוריה בניגוד לחוק הישראלי. כזכור, ב-1 באפריל 2003 ביטל בית המשפט את כתב האישום נגד ח"כ בשארה, בשל חסינותו מהעמדה לדין בגין העבירה שיוחסה לו. כתב האישום נגד עוזריו של חבר הכנסת נותר על כנו. בעקבות זאת פנה מרכז עדאלה, שייצג את שלושת הנאשמים, ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה לבטל את כתבי האישום נגד דיאב וקורטאם. היועץ המשפטי לממשלה סירב לדרישת עורכי הדין חסן ג'בארין ועביר בכר מעדאלה לבטל את כתב האישום נגד השניים.
עמדת הפרקליטות לאורך כל הדרך היתה כי יש להרשיע את דיאב וקורטאם בשל חומרת האישומים נגדם. אבל בית המשפט קיבל את דרישת סניגוריהם שלא להרשיעם, מכיוון שמעשיהם נעשו למטרה הומניטרית ומדובר בשני אנשים נורמטיביים לחלוטין ולא בשני עבריינים שיש להחמיר עמם בענישה.