מרכז עדאלה פנה השבוע (13.2.2007) אל שר הפנים, רוני בראון, ואל היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, בדרישה לבטל כתבי התראה שהוצאו נגד 100 בתים בכפר אל-נסאסרה שבנגב (מדרום-מערב ליישוב כסיפה). בכתבי ההתראה, שהודבקו על בתי התושבים ב-29 בינואר 2007, התבקשו הדיירים להופיע במשרדי היחידה לפיקוח על הבנייה כדי להסביר מדוע בנו את בתיהם "ללא היתר". על-פי ניסיון העבר, מסירת ההתראות היא תחילת הדרך לקראת הוצאת צווי הריסה ופינוי הכפר מתושביו, לצורך הקמת יישובים יהודיים חדשים בנגב או ייסוד חוות להתיישבות בודדים.
הכפר, המונה כ-400 תושבים, שוכן במקום עשרות שנים, עוד מלפני הקמת המדינה ב-1948. בני משפחת אל-נסאסרה מעולם לא התבקשו לעזוב את הכפר או להעביר את מגוריהם למקום אחר. היום, עשרות שנים לאחר הקמת היישוב, מבקשת המדינה להרוס את הבתים הקיימים בו ו/או לפנות את תושביו, וזאת ללא כל הודעה ו/או התראה מוקדמת, לא במישרין ולא בעקיפין, וללא כל בדיקה מקדימה.
בפנייה לשר הפנים, באמצעות עו"ד נביל דכואר מעדאלה, נאמר כי על משרד הפנים ועל הרשויות האחרות הנוגעות בדבר מוטלת החובה לבדוק חלופות תכנוניות להכרה בכפר ולהימנע מפגיעה בזכויות היסוד של תושביו. למשל, אפשר יהיה לספח את הכפר לשטח הפיתוח של היישוב כסיפה, הצעה המקובלת על יו"ר המועצה המקומית כסיפה, ובכך ליתן מענה הולם לתושביו.
בפניית עדאלה נאמר גם, שמסירת כתבי ההתראה מהווה אפליה בוטה על רקע לאום והיא מבטאת התעלמות מהצרכים החיוניים ביותר של תושבי הכפר. כתבי ההתראה הוצאו לתכלית שאינה ראויה וההחלטה להוציאם היתה מבוססת על שיקולים זרים ובלתי-ענייניים. כתבי ההתראה, ציין עדאלה, פוגעים בזכותם החוקתית של תושבי הכפר לדיור, הנחשבת חלק בלתי-נפרד מזכות היסוד של האדם לכבוד.