בעתירה שהגיש לבג"ץ ביום שלישי, 7 בפברואר 2006, דרש ארגון עדאלה לחייב את משרד החינוך ועיריית עכו למלא אחר חובתם ולתקן את כל הליקויים הבטיחותיים בבית הספר לחינוך יסודי ערבי "אלמנארה". העתירה הוגשה באמצעות עורכת הדין עביר בכר מעדאלה, בשם הוריהם של תלמידי בית הספר "אלמנארה", כמה תלמידים מבית הספר, חבר מועצת העיר אחמד עודה, עמותת "אליאטר" ועדאלה.
בית הספר "אלמנארה" שוכן במבנה שהוקם בשנת 2004 וכיום לומדים בו למעלה מ-670 תלמידים. אף על פי שהבניין נבנה לפני שנתיים בלבד, בבחינה מקצועית מעמיקה של התנאים הפיזיים והסביבתיים השוררים בו התגלו ליקויים בטיחותיים רבים. מרבית הליקויים מצריכים טיפול מיידי, מכיוון שנשקפת מהם סכנה ממשית לחיי התלמידים ולבריאותם. לדוגמה, בניגוד להנחיות משרד החינוך אין בבית הספר ברזיות למי שתייה. בגלל היעדרן של ברזיות מחצרות בית הספר ומהמתחם הפנימי שלו, התלמידים נאלצים לשתות מים מהברזים שבתאי השירותים. מסיבה זו נוצרת צפיפות רבה בחדרי השירותים, ששטחם קטן ושאינם מיועדים לספק מי שתייה לתלמידים. השימוש בברזים שבחדרי השירותים כמקור למי שתייה גם כרוך בסכנה תברואתית ובריאותית. משרד הבריאות התריע על הסכנות הבריאותיות שמצב זה יוצר, אולם מלבד הבטחות חוזרות ונשנות לתיקון הליקויים, שלא קוימו, לא ננקטו עד היום צעדים כלשהם לטיפול בבעיות.
בחצרות שבבית הספר נמצאו ליקויי בטיחות חמורים. המעקות בחצרות אינם תקניים, אין בהן מתקני הצללה והן מרוצפות ברצפה מחליקה ומסנוורת, שאינה עומדת בתקן הישראלי. ליקויי הבטיחות בחצרות עולים עד כדי סכנה מוחשית לבריאותם של התלמידים. לפי חוות הדעת הבטיחותית שצורפה לעתירה, הליקויים הבטיחותיים בחצרות בית הספר חמורים ביותר, ועד לתיקונם יש לאסור כל שימוש בחצרות.
לא רק שטח בית הספר מסכן את שלומם של התלמידים, אלא גם דרכי הגישה אליו וממנו. בניגוד להנחיות משרד החינוך, הדרך שבה מגיעים התלמידים אל בית הספר משמשת גם שטח חנייה למכוניות של עובדי בית הספר "אלמנארה" ובית ספר אחר הנמצא באותו מתחם - "אלאמאל". הסכנה הנובעת מכך מקבלת משנה חומרה, מכיוון שדרך הגישה לבית הספר משמשת ציר תנועה מרכזי ללמעלה מאלף תלמידים הלומדים בבתי ספר סמוכים.
עו"ד בכר טענה בעתירה כי מחדלם של המשיבים, אי מילוי חובותיהם על פי דין ואי קיום הבטחותיהם, הם בגדר פגיעה בזכות היסוד לחינוך של תלמידי "אלמנארה". גם זכויותיהם החוקתיות לכבוד, לבריאות ולשלמות גוף נפגעות. "שנת הלימודים החלה, ומאז עברו ארבעה חודשים. חודשים אלה מצטרפים לכשנתיים נוספות, שבהן הבטיחו המשיבים לתקן את הליקויים בהקדם. את הבטחותיהם וחובותיהם מיאנו העותרים למלא, כשבין לבין ממשיכים תלמידי בית הספר ללמוד בסביבה בלתי בטיחותית ונחשפים מדי יום לסכנה מיידית לחייהם. חרף הפניות הרבות, חלוף הזמן והעדר המחלוקת בדבר מצבן הלא תקני של חצרות בית הספר, דבר לא נעשה על ידי המשיבים (עיריית עכו ומשרד החינוך) עד ליום זה", נכתב בעתירה. דיון בעתירה נקבע ליום 29.3.2006.
בג"צ 1203/06 ועד הורי תלמידי בית ספר אלמנארה ואח' נ' עיריית עכו ואח'.