מרכז עדאלה פנה ב-13 בנובמבר 2006 לשר הביטחון, עמיר פרץ, בדרישה לבטל את ההכרזה על עמותת אנסאר אלסג'ין (ידידי האסיר) כהתאגדות בלתי מותרת.
אנסאר אלסג'ין היא עמותה רשומה בישראל כדין, אשר נוסדה בשנת 1980 ופועלת מאז למען האסירים הערבים והפלסטינים הכלואים בבתי הכלא בישראל. העמותה פועלת, בין השאר, לשיפור תנאי המחיה של האסירים והעצורים בבתי הכלא, להענקת ייצוג משפטי לאסירים ולעצירים בפני בתי הדין הצבאיים והערכאות השיפוטיות בישראל, לייזום וארגון פעילויות ציבוריות למען שחרור האסירים במסגרת משא ומתן מדיני, להגשת סיוע ותמיכה למשפחות האסירים בכל הנוגע להמשך הקשר הטבעי שלהן עם יקיריהן ועוד.
בליל 8 בספטמבר 2006 פשטו כוחות הביטחון על משרדי העמותה בכפר מג'ד אלכרום שבגליל והחרימו את כל תכולתם, לרבות ניירת, מסמכים, ריהוט ומחשבים ועוד. באותו מעמד נמסר צו תפיסה למנהל העמותה, מר מוניר מנסור. בצו מצוין כי השר החליט לעשות שימוש בסמכותו לפי תקנה 84 (1) (ב) לתקנות ההגנה (שעת חירום) ולהכריז על העמותה כהתארגנות בלתי-מותרת, לאחר ששוכנע כי הדבר "דרוש לצורך הגנה על ביטחון המדינה, שלום הציבור והסדר הציבורי".
בפנייה לשר הביטחון, שניסחה עו"ד עביר בכר מעדאלה, נטען כי הכרזה זו היא בלתי חוקית בעליל וכי היא פוגעת מעל הנדרש בזכויותיהם של חברי העמותה ושל האסירים. השימוש בתקנות שעת חירום, השרירותיות כשלעצמן, הביא לפגיעה קשה לא רק בזכויותיהם החוקתיות של חברי העמותה לחופש ביטוי, חופש עיסוק, חופש אסיפה, חופש קניין וחופש התאגדות, אלא גם בזכויותיהם החוקתיות של האסירים לייצוג משפטי נאות ולהמשך הקשר הטבעי עם משפחותיהם. עשיית שימוש בתקנות שעת חירום ללא מתן הזדמנות לעמותה להשמיע את גרסתה היא צעד חמור כפליים.
בפנייה צוין גם כי החלטת השר לעשות שימוש בתקנות ההגנה נגד עמותה הרשומה כדין בישראל מעלה תהיות וספקות רבים. אלה מתחזקים נוכח הימצאותו של מנגנון ברור בחוק הישראלי – חוק העמותות התש"ם-1980 – המאפשר פיקוח על עמותות עד כדי הפסקת פעולתה של עמותה. בהתאם לחוק, הפְסקה כפויה של פעילות עמותה תיעשה רק באמצעות החלטה שיפוטית ולאחר שניתנה לעמותה הזדמנות נאותה להתגונן ולהעלות את השגותיה טרם קבלת החלטה נגדה. ואולם במקום זאת בחר השר לעשות שימוש בחקיקה מנדטורית, בלתי דמוקרטית בעליל, המאפשרת שלילה גורפת של זכויות הפרט באמצעות אקטים מינהליים, ותוך התעלמות מוחלטת מהביקורת הציבורית הנוקבת נגד עשיית שימוש בתקנות המנדטוריות ומהקריאות לביטולן.