יו"ר ועדת המעקב העליונה של הציבור הערבי בישראל, חמישה מחברי הנהלת עדאלה ומצוות הארגון ושמונה נציגים מוועד משפחות הרוגי אוקטובר 2000 יבקרו בדרום אפריקה בין 19 ל-25 באפריל. הביקור מיועד לגייס תמיכה בינלאומית בדרישת הארגונים לאמת, צדק ומתן דין חשבון למשפחות הרוגי אוקטובר 2000. ביקור זה יסמל את ראשיתה של סדרת יוזמות בינלאומיות ליישום ההחלטות שקיבלו ועדת המעקב העליונה, ועד משפחות ההרוגים ועדאלה בתגובה על החלטתו של היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, לסגור את התיקים הנוגעים לאירועי ההרג באוקטובר 2000.
בינואר 2008 הודיע מזוז כי איש מהשוטרים או מקציני המשטרה שהיו מעורבים בירי הקטלני שגרם למותם של 13 ערבים אזרחי ישראל באוקטובר 2000 ולפציעתם של מאות אזרחים ערבים לא יועמד לדין. החלטתו, שהדגישה כי בידי הפרקליטות אין די ראיות כדי להגיש כתבי אישום נגד השוטרים והקצינים, עומדת בניגוד חד למסקנותיה של ועדת החקירה הממלכתית לבירור ההתנגשויות בין כוחות הביטחון לבין אזרחים ישראלים באוקטובר 2000 (ועדת אור), שפורסמו בספטמבר 2003. ועדת אור קבעה בבירור, כי השימוש שעשו המשטרה וכוחות הביטחון בצלפים ובאש חיה נגד המפגינים הערבים באוקטובר 2000 היה לא חוקי וכי המפגינים לא סיכנו את חיי השוטרים באופן ממשי ומיידי.
בדרום אפריקה תפגוש המשלחת פקידי ממשל דרום אפריקאים, עורכי דין מובילים, אנשי אקדמיה בכירים ופעילים בארגונים של קורבנות האפרטהייד וכן את חברי ועדות האמת והפיוס שהוקמו ב-1995 ושמעו את עדויותיהם של קורבנות האפרטהייד ושל מחולליו. חברי המשלחת מקווים ללמוד מניסיונם של בני משפחות קורבנות משטר האפרטהייד בדרום אפריקה, להשתמש בלקחים שיפיקו כדי למצוא ערוצים חדשים לפעילות בינלאומית בתביעה להחיל את מלוא האחריות על המעורבים בהרג בניהם ולהביא לקצה את התרבות התומכת בפטור מעונש לאנשי המשטרה וכוחות הביטחון. הביקור מאורגן על ידי עדאלה בשיתוף עם ארגונים דרום אפריקאיים, הקרן לזכויות האדם והמרכז למשאבי אנוש, שיארחו את המשלחת.
זמן קצר לפני הביקור אמר שווקי חטיב: "זהו צעד ראשון לקראת בינאום הפרשה, אשר נעשה במסגרת של החלטות פוליטיות קבוצתיות וייצוגיות שקיבל הציבור הערבי. אין זה מקרה שצעד זה ייעשה בדרום אפריקה, שסילקה את משטר האפרטהייד הגזעני יחד עם כל מה שסימל אותו".
לדברי חסן עאסלה, דובר ועד המשפחות של הרוגי אוקטובר 2000, "אנו נחושים לפעול בכל האמצעים החוקיים כדי להביא לדין את הפושעים, עד שיבואו על עונשם, להשיג צדק ולקבל דין וחשבון. נעשה כל שביכולתנו כדי להפוך ביקור זה לפתח שדרכו ישמע העולם את קולם של קורבנות אוקטובר 2000 ואת קולם של המדוכאים בעם הפלסטיני, הסובלים אי צדק ואפליה מידיה של מדינת ישראל".
חברי המשלחת הם:
שווקי חטיב, יו"ר ועדת המעקב העליונה של הציבור הערבי בישראל
נציגי ועד משפחות הרוגי אוקטובר 2000: חסן עאסלה, דובר; ג'מילה עאסלה; טראב יזבק; ג'מילה עכאווי; עבד אל-מונעם אבו סלאח; איברהים ג'בארין; פואד גנאים; ועבאס זיידאן
נציגי עדאלה: פרופ' מרואן דווירי, יו"ר ההנהלה; ד"ר מחמוד יזבק, חבר הנהלה; עו"ד חסן ג'בארין, מנכ"ל; פתחייה חוסין, מנהלת אדמיניסטרטיבית; ועו"ד אורנה כהן