בתאריך 3.4.2006 פנה מרכז עדאלה בשם אב ובנו הקטין, תושבי ואדי סלאמה, במכתב דחוף לקופת חולים כללית ולמשרד הבריאות. במכתב דרש עדאלה להפנות באופן מיידי את הקטין לפסיכולוג דובר ערבית, במסגרת הטיפול שהוא מקבל במכון להתפתחות הילד בקופת חולים כללית. בעקבות קשיים בתחום התפתחות השפה, הופנה הקטין על ידי המכון להתפתחות הילד בכרמיאל לפסיכולוגית. מכיוון שהקטין אינו דובר עברית, הוא הופנה להמשך טיפול אצל פסיכולוג דובר ערבית. תחילה טענה קופת חולים כללית, כי אין באפשרותה להפנות לפסיכולוג דובר ערבית, שכן אין פסיכולוגים ערבים מועסקים על ידה. בשלב מאוחר יותר, לתדהמת הורי הקטין, הודיעה להם הקופה, כי לא ניתן להפנות את בנם לפסיכולוג דובר ערבית הואיל ושירות כזה אינו כלול בסל השירותים המוענק על ידה.
במכתב ששלחה עו"ד סאוסן זהר מעדאלה, נטען כי הסירוב להפנות את הילד לפסיכולוג דובר ערבית הינו תוצאה של אי העסקת פסיכולוג כזה ולא של העובדה כי השירות אינו מכוסה בסל השירותים. התוצאה הינה, כי מטופלים יהודים הזקוקים לשירות של פסיכולוג דובר עברית זכאים ומקבלים בפועל את הטיפול הנדרש, ואילו מטופלים ערבים אינם מקבלים את השירות שהם זקוקים וזכאים לו, אף ששתי קבוצות האוכלוסייה, יהודים וערבים, המבוטחות בקופת חולים כללים, משלמות דמי ביטוח שווים בעד השירות שהן אמורות לקבל. מבחינת התוצאה ולמרות התשלום השווה, שתי קבוצות האוכלוסייה אינן נהנות באופן שווה משירות שבעדו שילמו.
בנוסף נטען במכתב, כי בנסיבות אלה מפלה קופת חולים כללית את מטופליה ופוגעת בזכותם לנגישות שווה לקבלת שירותי בריאות לפי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, התשנ"ד-1984, הקובע כי כל תושב זכאי לשירותי בריאות לפי החוק וכי קופת החולים אחראית כלפי מי שרשום בה למתן מלוא שירותי הבריאות שלהם הוא זכאי על פי החוק. סעיף 7(א) לחוק על התוספת שלו, מגדיר את סל שירותי הבריאות שיינתנו למבוטחים. אלה כוללים התייעצות, אבחון וטיפול בתחום התפתחות הילד.
תגובת קופת חולים כללית ומשרד הבריאות טרם ניתנה.